Ученици и активистки подариха на армията на Северна Корея две ракетни установки Катюша
Ученици и активистки подариха на армията на Северна Корея две ракетни установки Катюша / снимка: Reuters, архив

Веднага след приключването на тържествата по случай стогодишнината от рождението на основателя на КНДР Ким Ир-сен, в страната започна подготовка за поредния национален празник - 88-годишнината от основаването на Корейската народна армия (КНА), която ще се чества на 25 април, предаде ИТАР-ТАСС.

По този повод севернокорейски ученици и активистки на женски движения подариха на бойците от КНА две многоцелеви ракетни установки за залпов огън тип "Катюша", произведени с техни средства.

Тържествената церемония с участието на представители на Корейската трудова партия (КТП), Демократичния съюз на жените в Корея и Лигата на социалистическата младеж на КНДР се състояха в провинция Северен Хамген, предава БТА.

Както отбелязва агенция КЦТА, предаването на двете "Катюши" на военнослужещите от КНА "отразява твърдата патриотична воля на населението на страната от поколение на поколение да провежда политиката "сонгун" (приоритет на армията) под революционното ръководство на КТП и да способства за укрепването на отбранителната мощ на страната".