Даниел Санчо
Даниел Санчо / БТА
Към финал върви съдебният процес за убийството на колумбийски хирург в Тайланд. Разчлененото му тяло бе открито миналото лято в найлонови торбички, разпръснати из целия остров Кох Пханган.

Обвиняем за смъртта на лекаря е Даниел Санчо, млад готвач и син на испански знаменитости.

Санчо и Едиун Ариета се запознават в Instagram покрай общия си интерес към кулинарията и се уговарят да се срещнат на екзотичния тайландски остров на 2 август – деня на убийството и разчленяването на хирурга, чиито останки са открити на различни места на острова, включително в морето.

 
Защитата твърди, че Даниел Санчо е действал при самозащита след опит за изнасилване от страна на Ариета и че смъртта на колумбийския хирург във вилата на испанеца в Пханган се дължи на нещастен случай. Обвиняемият е син на известният испански актьор Родолфо Санчо и Силвия Брончало, която е популярен в Испания инвестиционен анализатор.

Първоначално Даниел Санчо пледира невинен в предварително планирано убийство, невинен за унищожаването на документи, но виновен за укриването на трупа. След това той призна, че е извършил по думите му непредумишленото убийство на Едиун Ариета.

 
Наказателният кодекс на Тайланд предвижда смъртно наказание за престъпления като предумишлено убийство, но ако бъде наложено, то обикновено по-късно се заменя с доживотен затвор.

Съдията, чиято личност не се разкрива, ще издаде присъдата сутринта на 29 август тази година.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня