/ Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити топ водещ на американска телевизия, обвинен в сексуален тормоз, предаде АФП.
 
Бил О'Райли е една от звездите на Фокс нюз. 67-годишният журналист с консервативни възгледи води изключително популярното предаване "Факторът О'Райли" и е известен с това, че оспорва фактите.
 
Вестник "Ню Йорк таймс" разкри наскоро още три предполагаеми нови случая на сексуален тормоз от страна на водещия по Фокс нюз. Досега бяха известни две афери, в които се смята, че е замесен О'Райли. В резултат много рекламодатели решиха да не купуват повече рекламно време в предаването на журналиста.
 
Попитан от "Ню Йорк таймс" за коментар по случая, Тръмп защити О'Райли. "Не вярвам Бил да е извършил нещо лошо. Това е човек, когото познавам добре, това е добър човек", каза президентът на САЩ. Той допълни, че О'Райли не е трябвало да сключва споразумения с жените, които го обвиняват в сексуален тормоз, за да запазят мълчание и да не го съдят.
 
Журналистът е платил на петте жени общо 13 млн. долара, отбелязва АФП.
 

БГНЕС


Агенцията припомня, че по време на кампанията за президентските избори в САЩ м.г. Тръмп защити и главния изпълнителен директор на Роджър Ейлс, който бе принуден да подаде оставка през юли заради обвинения в сексуален тормоз.
 
В разгара на предизборната надпревара пък бе разпространен видеозапис на бъдещия президент на САЩ от 2005 г., на който той използва той говори изключително вулгарно и унизително за жените. Материалът предизвика шок, който не подмина и хора от лагера на самия Тръмп.
 
Впоследствие десетина жени обвиниха публично кандидата на републиканците в сексуален тормоз. Тръмп винаги е отричал тези обвинения.
 

Guliver/Getty Images

БТА