Новото първо семейство на САЩ: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)
Новото първо семейство на САЩ: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Три брака, пет деца и осем внуци: съставът на бъдещото първо семейство контрастира изключително много на по-традиционното семейство на Обама, съобщи ДПА.

Помните ли Доналд Тръмп в „Сам вкъщи" и още куп холивудски филми? (ВИДЕО)

Барак и Мишел Обама се нанесоха в Белия дом с две дъщери - тогава на 7 и 10 години, но семейната история на Тръмп е по-сложна.

Мишел Обама и нейната приемничка Мелания Тръмп се запознаха (СНИМКИ)

Най-близките членове на семейството му, които вероятно ще бъдат основни фигури, когато магнатът на недвижими имоти встъпи в длъжност през януари, включват:

Мелания Тръмп

Новото първо семейство на САЩ Три брака пет деца и осем внуци (СНИМКИ)
netinfo
Мелания Тръмп, третата съпруга на новоизбрания президент. Бившата манекенка, родена в Словения, ще следи какво се случва във властта като първа дама, но не е ясно колко от влиянието си ще реши да използва.

Мелания Тръмп - бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)

По време на предизборната кампания тя остана настрани заедно с 10-годишния си син от Тръмп, Барън. Биографията й бе осмяна заради преувеличени факти, а самата тя бе подложена на критики за речта си на националния конгрес на републиканците през юли, голяма част от която бе изплагиятствана от реч на Мишел Обама, произнесена на конференцията на демократите през 2012 г.

Обвиниха Мелания Тръмп, че е преписала речта на Мишел Обама (ВИДЕО)

Коментира се, че Мелания Тръмп, която е американска гражданка от 10 години, говори пет езика. Тя създава впечатление на по-резервирана от съпруга си, който е по-възрастен от нея с 24 години. В своята реч на най-високо ниво, която произнесе през кампанията, тя намекна, че може би една от каузите, с които ще се заеме, е кибертормоза.

Иванка Тръмп

Новото първо семейство на САЩ Три брака пет деца и осем внуци (СНИМКИ)
netinfo
Иванка Тръмп, на 35, е дъщерята на Тръмп от първия му брак с Ивана и е смятана за най-близкото доверено лица на бъдещия президент. Някои медии я определят като истинската първа дама заради влиянието, с което се ползва Смята се, че през предизборната кампания на баща си тя е повлияла на решението за отстраняването на ръководителя на предизборния щаб на Тръмп Кори Левандовски и на избора му на кандидат за вицепрезидент.

Иванка - абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)

Въпреки че майката на две малки деца е смятана за застъпничка на правата на жените, тя подкрепи баща си, след като той направи сексистки и негативни коментари към нежния пол, и го окуражи да възприеме по-умерени позиции по въпроси като отпуската по майчинство. Тя спомогна и за мобилизиране на жените през кампанията.

Иванка Тръмп стана политическа звезда с речта си на конгреса на републиканците

Влиянието й по всяка вероятност ще остане огромно, въпреки че според американското законодателство тя не може да бъде назначена в кабинета. Както и Мелания, Иванка е бивша манекенка и притежава собствена модна линия.

Джаред Къшнър

Новото първо семейство на САЩ Три брака пет деца и осем внуци (СНИМКИ)
netinfo
Тридесет и пет годишният зет на Тръмп Джаред Къшнър може да се превърне в ключова фигура в Белия дом. Той и съпругата му Иванка може да се превърнат в новата двойка на властта във Вашингтон. Външнополитическите речи на Тръмп носеха отпечатъка на Къшнър.

Новият влиятелен играч в лагера на Тръмп е зет му Джаред

Еврейският издател на седмичното списание "Ню Йорк обзървър" беше включен и в обсъждане за създаване на медийна операция на Тръмп след изборите. Вестник "Ню Йорк таймс" го нарече фактическият мениджър на предизборния щаб.

Той има връзки с влиятелни хора като Хенри Кисинджър, председателя на Камарата на представителите Пол Райън, медийния магнат Рупърт Мърдок и бившия директор на консервативния телевизионен канал "Фокс Нюз" Роджър Ейлс.

Доналд Тръмп - младши и Ерик Тръмп

Новото първо семейство на САЩ Три брака пет деца и осем внуци (СНИМКИ)
netinfo
Ерик и Доналд Тръмп - младши, двамата големи синове на новоизбрания президент също от първия му брак. Ерик, на 32 години, и Доналд, на 38, имат водещи роли в бизнеса на баща си - Организацията Тръмп.

Някои наблюдатели предполагат, че братята ще поемат бизнеса веднага щом Тръмп се отдаде изцяло на живота в Белия дом. Ерик Тръмп е женен за телевизионната продуцентка Лара Юнаска, а Доналд Тръмп - младши има пет деца от манекенката Ванеса Кей Хейдън. И двамата братя са запалени по лова на едри животни.

Тифани Тръмп

Новото първо семейство на САЩ Три брака пет деца и осем внуци (СНИМКИ)
netinfo
Тифани Тръмп, на 23 години, имаше най-слабо присъствие в сравнение с по-големите деца на Тръмп през кампанията. Тя е единственото дете на Тръмп от втория му брак с Марла Мейпълс и не е толкова близка с баща си, колкото другите му по-големи деца. През май тя завърши социология и урбанистика в университета в Пенсилвания.

Барън Тръмп

Новото първо семейство на САЩ Три брака пет деца и осем внуци (СНИМКИ)
netinfo
Барън Тръмп, на 10 години, е единственото дете на Тръмп от настоящата му съпруга Мелания. Той ще бъде най-малкото момче в Белия дом от времето на Джон Кенеди - младши в началото на 60-те години. Той ще израсне във фокуса на общественото внимание, а това, че е малък, означава, че американският народ ще възприема Тръмп в ролята му на баща. Тръмп го нарича "малкия Доналд".

Източник: БТА