/ Gulliver/Getty Images

Делото, заведено във Върховния съд на щата Ню Йорк в Манхатън, претендира за „милиони“ долари обезщетение, но не определя конкретна парична сума. Според екипа на Тръмп в статията си от 27 март 2019 г. авторът Макс Франкел фалшиво информирал „за факти за заговор с Русия“.

Освен всичко друго, искът твърди, че вестникът „е участвал в систематичен модел на пристрастия“ срещу кампанията на Тръмп, което имало за цел да навреди на репутацията на кампанията и да доведе до провал. Говорител на „Таймс“ каза: „Кампанията на Тръмп се обърна към съдилищата, за да се опита да накаже коментатор за това, че има мнение, което считат за неприемливо.“

За щастие законът защитава правото на американците да изразяват своите преценки и заключения, особено относно събития от обществено значение. Очакваме с нетърпение да отстоим това в случая “, каза говорителят.

Франкел отказа коментар. "Не, ще оставя това на „Таймс“", каза той пред Си Ен Би Си.

САЩ планират да похарчат 167 млрд. долара за ядрени оръжия до 2025 г.

Подзаглавието в статията на Франкел гласи: „Кампанията и Кремъл имаха всеобхватна сделка: помогнете да победим Хилари Клинтън за нова проруска външна политика.“
В първия параграф на статията Франкел пише, че по време на изборите през 2016 г. „Не е имало нужда от подробни изборни сблъсъци между кампанията на Тръмп и олигархията на Владимир Путин, защото те имаха всеобхватна сделка: бързата помощ в кампанията срещу Хилари Клинтън срещу нова проруска външна политика, започваща с облекчение от тежките икономически санкции на администрацията на Обама."

В иска е посочено, че „не е имало никакво споразумение „танто за танто“ между екипа на предизборната кампания на Тръмп или някой свързан с нея, и Владимир Путин или руското правителство“.

Според Джена Елис, юридически съветник на кампанията на Тръмп, твърденията в статията на Франкел „бяха и са на 100 процента фалшиви и клеветнически“.