Тръм
Тръм / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ нямат повече капацитет за прием на незаконни мигранти, предаде Франс прес.
 
Това поредно негово послание срещу незаконната имиграция бе отправено по време на визита на Тръмп в калифорнийското градче Калексико на границата с Мексико. "Незаконните имигранти заляха нашата имиграционна система и това не може да продължава така", каза Тръмп на среща със служители на гранична полиция. После той инспектира участък от стената по границата с Мексико.

Тръмп обяви извънредно положение заради стената по границата с Мексико
 
"Нашата система е пълна, не можем повече да ви приемаме. Нашата страна е пълна", каза кратко Тръмп и препоръча на незаконните имигранти да се върна обратно. Тръмп изтъкна положителния ефект от твърдата си позиция за имиграцията и каза, че Мексико за първи път от десетилетия задържа значителен брой хора още южната си граница, преди мигрантите да поемат към САЩ през цялата мексиканска територия.
 
"Мексико се държи по един фантастичен начин от четири дни насам. Те задържат всеки", подчерта Тръмп. Въпреки това той отново предупреди, че може да наложи мита върху колите, внесени от Мексико, ако тази тенденция се преобърне. "Ако те продължат да задържат мигранти, всичко ще е наред. В противен случай ще обложим колите им с 25 процента", каза той.

Тръмп с нови заплахи за границата с Мексико
 
В четвъртък Тръмп даде да се разбере, че за момента няма да приложи на практика заплахата си да затвори границата с Мексико. Икономическите последиците от подобно нещо биха били значителни и за двете страни.
БТА