/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с представители на индустрията на видеоигрите в рамките на провежданите от него обсъждания за начините да се предотвратят стрелбите с огнестрелно оръжие в училищата, предаде АП.
 
Тръмп призова сенатори да приемат мерки за контрол над оръжията

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че обсъжданията по въпроса "продължават", като се търси най-добрият начин да бъде постигнат напредък по темата. "Не можем да очакваме обаче да постигнем напредък отведнъж", каза тя. По-рано лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл заяви, че не очаква другата седмица да има някакво развитие по приемането на законопроект за огнестрелните оръжия.
 
19-годишен младеж е обвинен за убийството на 17 души във Флорида (СНИМКИ)

В разговори за огнестрелните оръжия и за сигурността в училищата след масовото убийство във Флорида Тръмп нееднократно споменаваше за насилието във филмите и видеоигрите. Той каза, че когато погледне някои от нещата, които синът му Барън гледа, се пита как е възможно това.
 
Полицията в американския град Раулит, щата Тексас, съобщи във Facebook, че е задържала във вторник вечерта близо до училище тийнейджър, у когото били намерени пушка, боеприпаси, маска и наркотици, предаде ТАСС. 17-годишното момче било арестувано, докато било в автомобила си, който бил паркиран близо до сградата на училище. Повдигнати са му обвинения за носене на оръжие и притежание на наркотици.
 

Guliver/Getty Images


Вълна от ученически демонстрации срещу насилието заля Съединените щати

На сайта на училището беше съобщено, че във вторник в училището е имало два спортни турнира. Полицията заяви, че няма еднозначни доказателства тийнейджърът да е възнамерявал да извърши престъпление.
 
Тръмп: Въоръжаването на някои учители веднага би спряло стрелбите

Според местното издание "Далас нюз" в момента момчето е в ареста, като му е определена гаранция в размер на над 1 млн. долара. На сайта на изданието е цитиран и полицай, според когото разследващите вече били открили някои "тревожни сигнали", отнасящи се до задържания.
 
В последните дни в САЩ се обръща особено внимание на сигурността на обществените места, преди всичко в училищата. Една от причините за това е стрелбата от 14 февруари в училище в Паркленд, Флорида, когато бяха убити 17 души. Откри я 19-годишният местен жител Никълъс Крус, който преди това бил изключен от училището.
БТА