/ Gulliver/Getty Images
В официалния акаунт в Туитър на американския президент Доналд Тръмп днес се появи снимка-фотомонтаж, на която той е представен с атлетичната фигура на боксьора от филмовата поредица Роки, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

На фотомонтажа изражението на лицето на Тръмп е сериозно, а погледът му е гневен. Тази глава е добавена към фигурата на Роки, гол до кръста, със златен пояс, с червени боксови ръкавици и тъмносини шорти.
 


Към снимката няма никакъв коментар от президента. Този туит идва в навечерието на Деня на благодарността, броени дни след спекулациите за здравето на Тръмп, появили се след негова внезапна визита във военна болница близо до Вашингтон. Тези спекулации възмутиха президента. Вчера пред хиляди привърженици във Флорида, 73-годишният Тръмп разкритикува слуховете, че е имал сърдечен пристъп и че затова е бил в болницата. Той каза, че слуховете са тръгнали от това, че той бил без вратовръзка в болницата. "Да, наистина не носех вратовръзка. Но защо да нося вратовръзка, когато първото нещо, което ще ми кажат там е: "Свалете ризата си, господине и покажете този чудесен торс", каза Тръмп на привържениците си. После той допълни "Никога не сте виждали такъв торс".

Белият дом се допитва коя пуйка да помилва Тръмп (СНИМКИ)

Според анализатори сега фотомонтажът в акаунта на Тръмп, който беше претуитван доста, цели да илюстрира неговите твърдения от вчера.

Тръмп се пошегува с разследването за импийчмънт, докато помилва пуйка (СНИМКИ)

Тръмп ще прекара Деня на благодарността в луксозната си резиденция Мар а Лаго във Флорида, припомня Франс прес.


 
БТА