Президентът Тръмп бе сложил маска по изрична препоръка на лекарския екип, който се грижи за него
Президентът Тръмп бе сложил маска по изрична препоръка на лекарския екип, който се грижи за него / БГНЕС
Заразеният с коронавирус Доналд Тръмп бе транспортиран с президентския хеликоптер Marine One до военната болница „Уолтър Рийд“ в щата Мериленд, съобщиха световните агенции. Той напусна Белия дом и извървя пеша разстоянието от резиденцията до чакащия го хеликоптер. Тръмп, който беше с маска, ще остане няколко дни в Медицинския център "Уолтър Рийд" в съседния щат Мериленд, военно медицинско заведение, в което президентите на САЩ се лекуват от десетилетия.

Проф. Мермерски: От Белия дом ме увериха, че Тръмп има съвсем леки симптоми

Президентът извървя разстоянието до хеликоптера без чужда помощ.  Той пристигна в клиниката към 1:30 ч. българско време.


„Президентът Тръмп се намира в добро разположение на духа, има леки симптоми, той не спря да работи през целия ден“, каза прессекретарят на Белия дом Кейли Макинъни. „От предпазливост и по препоръка на неговия лекар и на медицинските специалисти, президентът ще работи от президентския офис в „Уолтър Рийд“ през следващите няколко дни“, добави тя.

Тръмп ще остане няколко дни във военната болница "Рийд"
БГНЕС

Байдън пожела скорошно възстановяване на Доналд и Мелания Тръмп

Говорителката на Белия дом Алиса Фара каза ред АВС News, че Тръмп „остава шефът“ и не е предавал свои пълномощия на вицепрезидента Майк Пенс, чиято проба за коронавирус е отрицателна.

Президентът Тръмп бе сложил маска по изрична препоръка на лекарския екип, който се грижи за него
БГНЕС

Президентът Тръмп бе сложил маска по изрична препоръка на лекарския екип, който се грижи за него
БГНЕС

Президентът Тръмп бе сложил маска по изрична препоръка на лекарския екип, който се грижи за него
БГНЕС

По рано лекарят на президента - д-р Шон Конли, съобщи, че Тръмп чувства умора, но запазва добро настроение и висок дух.

По думите му държавният глава е лекуван със серум от антитела, произведен от американска компания, предаде ТАСС. Става дума за инжекция с коктейл от антитела срещу коронавирус на фирмата Regeneron, който, според някои експерти, може да намали концентрацията на инфекцията в кръвта, съобщава РИА „Новости“.
 

Лекарят твърди, че Мелания Тръмп „се чувства все така добре”. У нея се наблюдава „слаба кашлица и главоболие". „При останалите членове на първото семейство всичко е наред, резултатите от тестовете им са отрицателни", увери Конли.

Президентът Доналд Тръмп е лекуван със серум с антитела, заяви лекарят му
БГНЕС

Ето и официалното съобщение на лекаря, цитирано от CNN:

„Съобщавам следната информация с разрешението на президента Доналд Дж. Тръмп.

След като с PCR бе получено потвърждение на диагнозата на президента, като предпазна мярка той получи единична доза от 8 грама коктейл поликлонални антитела на Regeneron. Инжектирането бе извършено нормално. В допълнение към поликлоналните антитела президентът приема цинк, витамин D, фамотидин, мелатонин и всекидневния аспирин.

От този следобед президентът остава уморен, но в добро настроение. Състоянието му се оценява от екип от експерти и заедно ще отправим препоръки към президента и първата дама за най-подходящите следващи стъпки.

Първата дама Мелания Тръмп остава добре само с лека кашлица и главоболие, а останалите от първото семейство са добре и с отрицателни тестове за SARS-CoV-2 днес“


Лекарството с антитела срещу COVID-19 на въпросната биотехнологична фирма в момента се намира в трета фаза на тестване.

В късния петък сутринта първата дама Мелания Тръмп заяви в „Туитър“, че „има леки симптоми, но като цяло се чувства добре“.


„Очаквам с нетърпение бързото възстановяване“, пише тя в социалната мрежа.