/ iStock/Getty Images
Тази сутрин в Букурещ стана верижна катастрофа с участието на 20 автомобила. Някои коли бяха толкова пострадали, че собствениците им чисто и просто ги оставиха на пътното платно, а полицаи и пожарникари бяха принудени да ги избутват, за да освободят движението, съобщава телевизия Диджи 24.

Верижната катастрофа е станала на мост,покрит с лед заради пръскачки за напояване, намиращи се около пътя, разказаха шофьори, участвали в инцидента. Колите са се пързаляли като шейни.

Пясъчна буря предизвика верижни катастрофи в Турция (ВИДЕО)


Едва след верижната катастрофа служители на компания "Пътища и мостове" разпръснаха сол по заледеното шосе, посочва телевизията.

"Катастрофа, пълен хаос", заяви един от шофьорите и обясни, че е опитал да спре, но не това е било невъзможно. "Влязох в мантинелата, за да не вляза в хората отпред", каза друг шофьор.

Верижна катастрофа с 20 автомобила в Румъния

Някои от участниците в инцидента успяха да напуснат местопроизшествието с автомобилите си, но други имаха толкова много щети, че ги оставиха на пътя. Наложи се полицаи и пожарникари да ги избутват от мястото, за да освободят движението.

За щастие, при верижната катастрофа нямаше пострадали хора. Трафикът бе блокиран в продължение на три часа, посочва Диджи 24.
БТА