/ БГНЕС
Британската премиерка Тереза Мей обяви, че свиква в 9 ч местно време в Лондон заседание на извънредната правителствена комисия "Кобра" заради снощния взрив на концерта в Манчестър, при който до момента има 22 жертви и около 50 ранени, предаде Ройтерс.

Тя нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали.
"Ние работим, за да установим всички подробности" на случилото са на голямата покрита зала в Манчестър по време на концерта на американската певица Ариана Гранде, подчерта Мей.

Терор в Манчестър: Най-малко 19 загинали при взрив на концерт на Ариана Гранде (СНИМКИ)

Британската агенция "Прес Асосиейшън" съобщи, че заради трагедията в Манчестър Мей е прекратила избирателната си кампания за насрочените за 8 юни предсрочни парламентарни избори.


"Източник в Консервативната партия каза, че кампанията на премиера за изборите е прекратена", посочва агенцията. Дали това е временна мярка предстои да се разбере.

Няма информация за пострадали българи при атентата в Манчестър

Ужасният инцидент в Манчестър бе осъден от двете главни опозиционни партии - лейбъристката и либералнодемократическата. "Инцидентът в Манчестър е ужасен. Моите мисли са с пострадалите и със сътрудниците на нашите забележителни аварийни служби", каза лейбъристкият лидер Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс. А лидерът на либералните демократи Тим Фарън каза, че "това е шокираща и ужасна атака, насочена срещу деца и млади хора, които просто се наслаждаваха на един концерт".
БТА