Талибани обезглавиха четирима работници
Талибани обезглавиха четирима работници / netinfo
Талибански бунтовници обезглавиха четирима афганистански пътни работници в североизточната част на страната, след като семействата им не успяха да съберат пари за откуп за освобождаването. Това съобщи Министерството на вътрешните работи на Афганистан.

През последните две години насилието в Афганистан рязко нарасна, след като талибаните засилиха борбата за сваляне на прозападното правителство на страната и отблъснаха чуждите войски. Те често нападат работници по правителствени и чуждестранни инфраструктурни проекти.

Четиримата афганистанци бяха отвлечени миналата седмица, докато работели по пътен проект в североизточната провинция Нуристан, казаха от министерството, цитирано от БГНЕС.

Афганистанското правителство, подкрепено от съюзнически чуждестранни военни подразделения, разработва малката пътна мрежа на страната в опит да я развие.

Миналата година в Афганистан бяха убити над 6 000 души, повечето цивилни граждани. Това бе и най-тежката година по отношение броя на жертвите, откакто през 2001 г. талибаните бяха свалени от власт заради предоставеното убежище на лидерите на Ал Кайда след атентатите от 11 септември 2001 г.