Кой не си е мечтал качвайки се в такси в лятната жега и да се разхлади със студена напитка. Или пък да хапне набързо някоя вафла или кроасан.

Таксиметров шофьор предлага на клиентите си безплатни безалкохолни, лакомства, дори и лекарства. Историята е от Янгон - най-населеният град в Мианмар, който е дом на над 5 милиона души, разказва Voice of America (VOA).

Макар да е заредена по-добре и от вендинг машина, тази кола в действителност е такси. Въпреки, че на някой може да му прилича и на сергия на пазара.

Идеята да бъде още по-полезен на клиентите си, отколкото единствено да ги откара от точка А до точка Б, хрумва на Ю Фон. На една от задните седалки на колата  има табела с надпис: "Ако сте жадни, в това такси предлагаме безплатна вода. Пийте колкото си пожелаете. Ако искате студена напитка, може да намерите такава в кутията за лед зад вас. Благодаря ви, че използвате нашите услуги."

В полезното такси може да намерите всичко - аспирин, лепенки за рани, солети, безопасни игли. И какво ли още не. Ю Фен винаги държи таксито му да е отлично заредено и не гледа на разходите за това като загуба от доходите си. За него е по-важно клиентите му да са доволни и щастливи, казват от Voice of America (VOA) .

Някога мъжът искал да стане будистки монах, но сега намира смисъл в живота, създавайки радост за хората.

Още за уникалното такси гледайте във видеото.
Voice of America (VOA)