Тайвански самолет се блъсна в мост, 31 души загинаха (ВИДЕО)
Тайвански самолет се блъсна в мост, 31 души загинаха (ВИДЕО) / БГНЕС

Тайвански самолет с 58 души на борда катастрофира днес в столицата Тайпе, при което загинаха най-малко 31 души, съобщиха тайвански официални източници, цитирани от Ройтерс.

Броят на загиналите може да нарасне, тъй като още 12 души са в неизвестност, посочиха източниците. Управлението за гражданско въздухоплаване на Тайван посочи, че оцелелите при инцидента са 15.

След излитането си от летище в Тайпе самолетът се е завъртял на една страна във въздуха, закачил е с едното си крило естакада и е паднал в река Цзилун. По-голямата част от корпуса му е потънала на няколко десетки метра от брега.

Тайванското туристическо бюро каза, че в самолета е имало 31 пътници от Китай.

Според представител на противопожарната служба на Тайпе хората, които са в неизвестнот, или са в корпуса, или са били отнесени от реката. По думите му "нещата в момента не изглеждат оптимистични". "Хората в предната част на самолета вероятно са загинали", каза той.

Спасителите изваждаха багаж от отворена врата на самолета, за да опразнят корпуса. Те планират да изградят понтонен мост, за да улеснят тези дейности.

Източник: БТА