/ Gulliver/Getty Images
Премиерът отложи посещението си в ОАЕ
Сара Нетаняху, съпругата на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, бе приета тази сутрин в болница в Ерусалим заради възпаление на апендикса, предаде Асошиейтед прес.

Служител на канцеларията на израелския премиер заяви, че Сара Нетаняху се е почувствала зле и е била откарана в медицинския центъра "Хадаса" в Ерусалим, където ще остане под лекарско наблюдение в продължение на няколко дни.

Планирано бе Нетаняху да направи днес безпрецедентно за премиер на Израел посещение в Обединените арабски емирства. Приемането на съпругата му в болница обаче повдига въпроса дали визитата няма да бъде отложена за пореден път. Малко след новината, че е приета в болница стана ясно, че той отлага посещението си в ОАЕ.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху потвърди съобщенията в медиите, че е трябвало днес да посети Обединените арабски емирства (ОАЕ), но визитата е била отложена, предаде Ройтерс.

В изявление той посочи като причина за отлагането "затруднения" в координирането на прелитането на самолета му през въздушното пространство на Йордания.

Визитата на Нетаняху в ОАЕ е планирана само 12 дни преди четвъртите за две години парламентарни избори в Израел. Очаква се израелският премиер да използва този свой външнополитически успех като предизборен коз в борбата си за нов мандат на поста.

ОАЕ станаха миналата година третата арабска страна, установила дипломатически отношения с Израел, след Египет и Йордания десетилетия по-рано, отбелязва Асошиейтед прес.
БТА