Близо 1000 служители на Световната банка се събраха в края на работния ден в централното фоайе на централата на банката във Вашингтон, за да изпратят Кристалина Георгиева, която поема поста на Управляващ директор на МВФ, съобщиха от офиса на Световната банка в София.

Българката през последните три години беше Главен изпълнителен директор на Световната банка, а тази година за няколко месеца оглави най-голямата международна финансова институция като временен президент.
 
 

As I leave World Bank today after 1,001 memorable days of service, I thank my fantastic friends and colleagues for the...

Публикувахте от Kristalina Georgieva в Понеделник, 30 септември 2019 г.

Новоизбраният президент на Световната банка Дейвид Малпас е бил подготвил изненада за Кристалина Георгиева, която се е обърнала към служителите с емоционално изказване.

Изненадата е включвала изпълнение на народни танци, а впоследствие самата Кристалина повела хорото, на което са се включили, както работещите в банката българи, така и много други служители.

В изпращането на Кристалина задочно са участвали множество световни лидери, които във видеобръщение са й пожелали успех. Сред тях са бившите президенти на Световната банка Пол Уолфънсън и Робърт Зелик, бившият председател на ООН Бан Ки Мун, бившият председател на ЕК Жозе Мануел Барозо, както и Мелинда Гейтс и Кристин Лагард, пише в съобщението.
БТА