След продължило повече от два дни издирване в планините Загрос спасителите откриха на надморска височина около 4000 метра останките на разбилия се самолет
След продължило повече от два дни издирване в планините Загрос спасителите откриха на надморска височина около 4000 метра останките на разбилия се самолет / БГНЕС
Спасители започнаха да свалят на гръб седем трупа, намерени сред останките от самолета, който се разби в неделя в планински район в Югозападен Иран, предаде Франс прес, цитирайки официални източници.

Откриха останките на разбилия се ирански самолет

След продължило повече от два дни издирване в планините Загрос спасителите откриха на надморска височина около 4000 метра останките на разбилия се самолет, който пътувал с 59 пътници и шест души екипаж от Техеран за град Ясудж. Не е намерен нито един оцелял.

Катастрофата, причините за която още не са установени, станала по време на снежна буря.
"Има снежна буря с леден вятър по височините и видимостта е много ниска", каза пред държавната телевизия заместник-командващият иранските сухопътни войски генерал Нозар Немати.

Самолет се разби в Иран, 65 души загинаха

Използването на хеликоптери се оказа невъзможно и решихме военните и спасителите да свалят на гръб телата, които могат, добави той.
Губернаторът на провинция Есфахан, откъдето се координира част от спасителната операция, каза, че до момента са открити 32 тела.
 
БТА