/ / Guliver/Getty Images
Шон Пен набра повече от 3,5 млн. долара за организацията си в помощ на Хаити с гала вечеря в Лос Анджелис, съобщи АП.

Леонардо ди Каприо беше почетен гост на галата, поканата за която струваше 15 000 долара. Той беше честван за 20-годишната си дейност в подкрепа на каузи за опазване на околната среда.
 
Шон Пен каза, че работата на Леонардо ди Каприо го е мотивирала да основе собствената си организация след опустошителното земетресение в Хаити през 2010 г. Ди Каприо върна похвалите, като каза, че за него Шон Пен е вдъхновение и образец за подражание. Той подкрепи каузата му, като плати 80 000 за картина на организирания търг по време на вечерята.
 
Награда за Шон Пен заради работата му в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити

Актрисата Емилия Кларк също наддаваше за тази картина и в крайна сметка предложи по-голяма сума, но художникът й каза, че има две копия от нея. Така и Кларк, и Ди Каприо я получиха за по 80 000 долара.
 
Брад Пит също участва в търга, като предложи 60 000 долара за картина, но Арнолд Шварценегер я спечели със 70 000 долара. Пит надделя за друго предложение - лично преживяване с баскетболния отбор "Сан Антонио Спърс", за което даде 40 000 долара. Брад Пит наддаваше и за вечер за гледане на "Игра на тронове" с Емилия Кларк, но пак отпадна преди финалното предложение от 160 000 долара.
 
Най-скъпо на търга беше продадена картина на Урс Фишер - за 1,5 млн. долара.
 

/ Guliver/Getty Images


Шон Пен стана почетен посланик на Хаити

Шон Пен организира благотворителната вечер в помощ на Хаити в навечерието на наградите "Златен глобус", откакто учреди благотворителната си организация през 2010 г.
 
Сред гостите му снощи бяха много от звездите, които ще присъстват на церемонията, като Сюзан Сарандън, Патриша Аркет, Кит Харингтън, Лена Дънам, Тоби Магуайър. В програмата на галата имаше балетни изпълнения на Сергей Полунин и Наталия Осипова, танц на София Бутела под ръководството на Мадона. Девет свои песни изпя Джеймс Тейлър.
 
БТА