/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп обяви днес, че Саудитска Арабия е готова да отдели заедно със Съединените щати необходимите средства за възстановяването на Сирия, предаде ТАСС. "Виждате ли? Не е ли приятно, когато изключително богати страни помагат на своите съседи да се възстановят, а не великата страна САЩ, която се намира на 5000 мили (от Сирия)", написа Тръмп в Twitter.
 

По-рано днес американският президент обеща, че съюзници няма да се възползват повече от Съединените щати, предаде АФП. "На неколцината сенатори, които мислят, че не обичам, нито оценявам да бъда съюзник с други страни, те грешат. Наистина обичам", написа Тръмп в Twitter.

Тръмп подписа указа за изтегляне на американските войски от Сирия

В същото време той подчерта, че не обича, "когато известен брой от същите тези страни се възползват от приятелството си със Съединените щати, едновременно за военна закрила и в търговията". "Генерал Матис не виждаше това като проблем. Аз напротив и това е на път да бъде уредено", допълни Тръмп.

Миналата седмица министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис подаде оставка в знак на протест срещу решението на президента да изтегли американските войници от Сирия. Вчера бе съобщено, че Матис ще се оттегли официално на 1 януари.

САЩ изтеглят военните си от Сирия, Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“

Вчера американският президент разкритикува министъра на отбраната, че не е преценил международната динамика около военната роля на САЩ в света, предаде Ройтерс.
 
Тръмп обясни решението си да изтегли войските от Сирия (ВИДЕО)

"Ние субсидираме значително армиите на голям брой много богати страни в целия свят, докато в същото време същите тези страни взимат пълно предимство пред САЩ, и нашите данъкоплатци, за търговията", написа в Twitter Тръмп.
БТА