/ / Gulliver/Getty Images
Драконови мерки за сигурност ще бележат днешната официална репетиция за церемонията по откриването Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

На нея са поканени 20 000 души, сред които доброволците на Игрите, жители на града домакин и официални лица. Едно от изискванията към гостите обаче е да запазят в тайна програмата на церемонията.

Рекорден брой презервативи ще бъдат раздадени на Пьонгчанг

Ще се следи строго и да няма нерегламентирано заснемане на части от репетицията или пък публично да бъдат обявявани детайли. Домакините са обявили официално, че при нарушаване на забраната може да се стигне и до съдебни действия срещу нарушителите.

За да няма опити за кадри от церемонията е забранено в стадиона да се внасят камерите и фотоапарати, а охранителите ще следят и за използване на мобилни телефони и други записващи устройства.
 

/ Gulliver/Getty Images


250 000 лева премия за златен медал в Пьонгчанг

Организаторите очакват по време на генералната репетиция температурата да падне до -12 градуса. Игрите ще бъдат официално открити на 9 февруари, като за тогава прогнозата е температурата да е около -7 градуса, но заради вятъра да бъде много по-студено.