Русия може да започне ядрено сътрудничество с Венецуела
Русия може да започне ядрено сътрудничество с Венецуела / снимка: БГНЕС
Русия може да започне сътрудничество в областта на ядрената енергия с Венецуела, заяви руският премиер Владимир Путин по време на преговори с лидера на латеноамериканската страна Уго Чавес, предаде Франс прес. "Готови сме да обсъдим възможността за сътрудничество в използването на ядрената енергия", каза руският премиер, цитиран от БГНЕС.  

Чавес, който се срещна Путин в резиденцията му в Подмосковието в Ново Огарьово, му предаде поздрави от своя приятел Фидел Кастро, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Чавес благодари на Путин за гостоприемството, като на шега благодари особено за това, че го е поканил не през студената руска зима. Путин му върна комплимента, като благодари, че е намерил възможност да посети Русия по време на обиколката си, която е голяма, с посещения в редица страни.

Венецуелският президент изрази задоволство от развитието на двустранното сътрудничество. Той цитира думите на героя от националноосвободителната борба през 19 векс с испанския колониализъм Симон Боливар, който предупредил, че светът ще се движи много бързо. Путин от своя страна подчерта, че Латинска Америка става забележимо звено във формирането на многополярния свят.