/ iStock/Getty Images

Русия забрани влизането в страната на министъра на външните работи на Черна гора Ранко Кривокапич, министъра на отбраната на Черна гора Рашко Коневич и бившия директор на Агенцията за национална сигурност (ANB) Саво Кентера в отговор на това, че Подгорица обяви руски дипломати за персона нон грата, съобщи черногорският портал Виести, позовавайки се на  "Спутник".

"На 14 октомври Министерството на външните работи на Русия изпрати нота до посолството на Черна гора в Русия относно забраната за влизане в Руската федерация на министъра на външните работи Ранко Кривокапич, министъра на отбраната Рашко Коневич и бившия директор на Агенцията за национална сигурност Саво Кентера“, се казва в съобщение на руското външно министерство.

Мярката, както се посочва, е предприета в отговор на "враждебното решение на черногорската страна от септември да обяви дипломати от руското посолство в Подгорица за персона нон грата".

Министерството на външните  работи на Черна гора обяви на 29 септември шестима руски дипломати, акредитирани в страната, за персона нон грата. Тогава бе съобщено, че решението е взето заради дейности, които са в противоречие с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

БТА