/ / iStock/Getty Images
Руското външно министерство съобщи, че препоръчва на гражданите си да не пътуват до Великобритания, и изтъкна като причина проблемите, с които руснаците се сблъскват при получаването на виза за Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

"Имайки предвид изключително неприятелския курс на Великобритания към нашата страна, за да се спестят финансови загуби и други възможни проблеми, препоръчваме на руските граждани, ако е възможно, да се въздържат от пътувания до Обединеното кралство и от кандидатстване за британска виза", заяви Москва.

Великобритания наложи санкции срещу бившата съпруга на Путин и негови роднини

Руското външно министерство посочва, че при него са постъпили многобройни оплаквания от руски граждани, че за тях е станало "практически невъзможно или крайно трудно да получат виза за Великобритания", и добавя, че от това са засегнати не само руските туристи, но и руснаците, работещи във Великобритания и хора, желаещи да посетят свои близки и роднини.

Ведомството заяви, че според дадените му от Лондон разяснения в момента при обработката на заявления за визи британската Визова служба дава приоритет на заявленията на украинските бежанци, което значително бави разглеждането на документите за кандидатстване за виза на руските граждани.
БТА