/ iStock/Getty Images
Сто и петдесет апарати за обдишване бяха доставени днес със самолет в Русия от САЩ, съобщи американското посолство в Москва, цитирано от Ройтерс.

СЗО наблюдава бавен спад на заразяванията с коронавирус в Русия

Пратката е в помощ на борбата с коронавируса в рамките на осъществяваното сътрудничество по линията на медицинската помощ между двете държави, намиращи се в обтегнати отношения.

Общият брой на заразените с коронавируса в Русия, която е на трето място в света по този показател, достигна днес 441 108, след като за последното денонощие бяха регистрирани 8 831 нови случая и 169 починали от Ковид-19 - причиняваното от новия коронавирус заболяване.

С 5384 жертви от началото на епидемията, броят на смъртните случаи в Русия е по-малък от този в много други държави, което предизвика дебати за начина, по който се отчитат починалите пациенти, отбелязва Ройтерс.

Руската ваксина срещу Ковид-19 може да бъде прилагана под формата на кисело мляко

Русия изтъква, че е предприела масова кампания за тестване и е извършила 11,7 милиона теста, като причина за големия брой регистрирани случаи, и твърди, че много от далите положителна проба руснаци не показват симптоми на вируса.

Официалните данни от вчера показват, че смъртността през май във втория по големина руски град, Санкт Петербург е била с 32 процента по-висока в сравнение със същия месец миналата година. Това буди съмнения, че от Ковид-19 може да са починали повече хора, отколкото се съобщава, отбелязва Ройтерс.
БТА