/ Gulliver/Getty Images
Човешките отломки, открити в апостолическата нунциатура (посолството) на Ватикана в Рим са на мъж, който е починал преди повече от 50 години, предаде Ройтерс, като се позова на италиански съдебен източник.

Мистериозно изчезналата през 1983 г. Емануела Орланди е жива и се намира в Турция

Намирането на тленните останки миналия месец по време на ремонтни дейности в пристройка към сградата на посолството на Светия престол в Рим породи спекулации, че те може да са на Емануела Орланди, дъщеря на ватикански служител.




Тя беше на 15 години, когато изчезна през 1983 г. Изчезването й първоначално беше свързано с предполагаем опит на неизвестни лица да постигнат освобождаването от затвора на турчина Мехмет Али Агджа, който простреля папа Йоан Павел Втори през 1981 г.

Ексхумираха тялото на мафиот, заподозрян в отвличането на Емануела Орланди

Покойният ватикански екзорсист Габриеле Аморт в миналото пък беше намекнал, че по време на екзорсистките си дейности е открил, че Орланди може да е била похитена от вътрешни хора от Ватикана и използвана за секс робиня, припомня Ройтерс.




На мястото на сградата, в която от 1949 г. се помещава апостолическата нунциатура в Рим, е имало в миналото гробище, припомня ТАСС.