Папа Франциск
Папа Франциск / Gulliver/Getty Images
Папа Франциск, който е в болница в Рим от вчера, е на лечение с антибиотици заради вирусен бронхит. Лечението е позволило състоянието му да се подобри значително. Това обяви тази вечер медицинският екип на клиниката "Джемели", в която е настанен Франциск, предадоха световните агенции.

В изявление на Ватикана пък се пояснява, че въз основа на очакваното подобрение на здравето на папата, той може да бъде изписан в идните дни.

Грижещият се за него медицински персонал "е много оптимистично настроен", че ако не се стигне до изненади, Франциск може да бъде изписан навреме за честванията на католическата Цветница на 2 април, съобщи AНСА, цитирайки неназовани източници от болницата.

Палмовата неделя бележи началото на седмица от церемонии до Великден, който тази година католиците празнуват на 9 април. Здравето на Франциск е обект на засилено внимание през последните две години, през които той претърпя операция на дебелото черво и започна да използва инвалидна количка или бастун заради хронични болки в коленете.
Габриела Големанска/БТА