евро
евро / iStock
Парите не могат да бъдат засечени от банкомати или от други устройства
Испанската полиция обяви, че е извършила четиринадесет ареста във връзка с фалшиви банкноти от по сто евро на стойност един милион евро. Парите не могат да бъдат засечени от банкомати или от други устройства, предаде Ройтерс.

Операция „BELENOS“: Агенция „Митници“ разкри недекларирани парични средства за 600 000 евро

"Банкнотите, печатани от организираната група, са изрисувани ръчно, качеството им е много високо и посредством разнородни детайли избягват средствата за засичане на фалшификати", заяви говорителката на националната полиция на Испания Елиса Реболо.

Престъпната мрежа от хора с пакистански произход с клетки в Италия – в Рим и в Неапол, пласира фалшивите банкноти в Италия, Франция, Гърция и Испания, поясниха от полицията.

Оттам добавиха, че пласьорите са арестувани на летището в Барселона и на централната градска автогара, като и в двата случая задържаните са носили фалшифицирани банкноти на стойност 70 000 евро.

Заредили банкомати в Румъния с фалшиви банкноти евро

В полицейската операция, в която са участвали служители от Испания, Италия и Гърция, е започнала през ноември, след като голямо количество от фалшиви банкноти е било открито в Барселона.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев/БТА