Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
Четири експлозии се чуха в Киев рано сутринта в неделя, жилищен комплекс в близост до центъра на града бе ударен, което предизвика пожар и изпускането на голям облак сив дим, отбелязаха журналисти на АФП.

Най-малко петима души са били ранени днес в Киев, когато ракета е ударила жилищна сграда в централната част на града, предаде Ройтерс, като се позова на ръководителя на украинската полиция Игор Клименко.

Експлозиите са станали около 06:30 (03:30 GMT). 

В приложението "Телеграм" кметът на Киев Виталий Кличко каза, че взривовете са били в Шевченкивски район. На мястото има пратени линейки и спасителни екипи, а повече подробности ще бъдат съобщени на по-късен етап, поясни той, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Руският удар тази сутрин по Киев е имал за цел да сплаши украинците  с приближаването на срещата на върха на НАТО в Мадрид. Това смята Виталий Кличко, предаде Франс прес. Той посети мястото, на което рано тази сутрин отекнаха взривове в Киев. 

Според украински представители при удара е поразен 9-етажен блок. Засега се споменава за един ранен.

Срещата на върха на НАТО в Мадрид е от 28 до 30 юни.

В края на април, украинска журналистка от Радио Свобода бе убита в апартамента си при руски удар по Киев по време на посещението в столицата на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. 

 
БГНЕС