Първи арести за атентата срещу отбора по крикет
Първи арести за атентата срещу отбора по крикет / снимкa: БГНЕС

20 души бяха задържани за разпит във връзка с разследването на атентата в пакистанския град Лахор срещу отбора по крикет на Шри Ланка, предаде БГНЕС.

 

"Около 20 души, повечето от които членуват в забранени организации, бяха задържани с надежда да открием следа, която да ни позволи да установим самоличността на терористите, които успяха да се измъкнат", съобщи пред АФП представител на полицията, пожелал да остане анонимен. "Много хора бяха задържани и разследването върви в добра посока", заяви пък началникът на полицията в Лахор Хабиб-ур Рехман.

 

Пакистан предложи награда от 125 000 долара за екстремистите, свързани с атаката срещу тима по крикет на Шри Ланка. Награда от 10 милиона рупии е обявена за "всеки, който осигури автентична информация за обвинените или техни съучастници".

 

Пакистанските сили за сигурност проучват комсполитния източен град за втори пореден ден, търсейки до 12 нападатели, осъществили атаката, която отне живота на осем души и рани осем от гостите от чужбина. Нападателите, които са описани като млади и добре обучени, нападнаха екипа на Шри Ланка с ракети, гранати и автоматични оръжия и след това водиха престрелка със силите за сигурност, преди да избягат в крадени коли. Никой не пое отговорност за атентата.