Путин уволни двама високопоставени служители на Кремъл
Путин уволни двама високопоставени служители на Кремъл / Guliver/Getty Images

Президентът на Русия Владимир Путин уволни двама високопоставени служители на президентската администрация - изненадващо решение, което последва неотдавнашни слухове за междуособици в Кремъл, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че 61-годишният Олег Морозов, началник на управлението по вътрешната политика напуска поста си по семейни причини.

Песков обяви и оттеглянето на ръководителя на управлението за международно сътрудничество Сергей Болховитин, но не посочи причина. Това управление се занимава с техническите аспекти на външнополитическите отношения, отбелязва агенцията.

Морозов е заменен от Татяна Воронова, която е оглавявала младежката секция на партията на Путин "Единна Русия", била е депутат и в Централната избирателна комисия, преди да влезе в екипа на Кремъл в началото на 2013 година.

Анализаторите твърдят, че тя е протеже на Вячеслав Володин - първи заместник-ръководител на президентската администрация, който бе включен в черния списък на ЕС миналата година за ролята му в анексирането на Крим.

Коментаторите смятат нейното назначение за възможен сигнал, че Кремъл се готви за местните избори в някои региони тази година и за парламентарните избори през 2016 година.

Източник: БТА