Путин: Русия води и ще води абсолютно миролюбива външна политика
Путин: Русия води и ще води абсолютно миролюбива външна политика / Guliver/Getty Images

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за агенция Блумбърг, че Русия е водила и ще води абсолютно миролюбива външна политика, но би искала да засили влиянието си в света, предаде ТАСС.

Той заяви, че според него всички здравомислещи хора, които реално се занимават с политика, разбират, че позоваването на заплаха от страна на Русия по отношение на, да речем, балтийските държави, е бълнуване, пълни глупости.

Путин още не е решил дали ще се кандидатира на следващите президентски избори

Путин каза, че Русия няма намерение да воюва с НАТО. "Да, ние сме една от най-големите ядрени държави. Но Вие наистина ли смятате, че имаме намерение да завоюваме Прибалтика, използвайки ядрено оръжие, така ли? Що за безсмислици?", каза той пред журналиста от Блумбърг.

Кремъл: Срещата на Путин и Обама мина добре

Ние имаме богат политически опит и сме дълбоко убедени, че нищо не бива да се прави "въпреки волята на народа", каза Путин и добави, че някои партньори на Русия май не разбират това.

Путин и Обама разговаряха "на крак" в Китай

Когато говорят за Крим, те се стараят да не забелязват, че волята на народа, живеещ в Крим, където 70 процента от жителите са етнически руснаци, а всички останали говорят руския като роден език, бе да се присъедини към Русия.

Путин изрази съжаление, че отношенията между Русия и САЩ са замразени

Просто се стараят да не виждат това, подчерта Путин. "На едно място - в Косово, може да се изпълнява волята на народа, а тук не може. Всичко това са политически игри", заяви той.

Източник: БТА