Путин още не е решил дали ще се кандидатира на следващите президентски избори
Путин още не е решил дали ще се кандидатира на следващите президентски избори / БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за агенция Блумбърг, че още не е решил дали ще участва в следващите президентски избори, предаде ТАСС.
Президентските избори в Русия трябва да се състоят през 2018 г.

Кремъл: Срещата на Путин и Обама мина добре

Путин припомни, през септември тази година в Русия ще има парламентарни избори, чийто резултат предстои да се види. Дори след това имаме почти още две години, добави той, имайки предвид президентските избори. "Затова е абсолютно преждевременно да се говори за това. Знаете ли, в съвременния, бързо променящ се свят да се говори за това е направо вредно", каза той.

Трябва да се работи, да се изпълняват задачите, които сме си поставили, трябва да се постига повишаване на жизненото равнище, развитие на икономиката, на социалната сфера, да се повишава отбранителната способност на страната, подчерта руският президент. В зависимост от решаването на тези задачи после ще мислим как да се организира президентската кампания през 2018 г., добави Путин.

Путин обрисува своята визия за световния ред

На въпрос дали бъдещият руски президент може да е представител на по-младо поколение политици, Путин отговори: "Да, разбира се. Мисля, че един бъдещ лидер трябва да е достатъчно млад, но зрял", съобщи Ройтерс.

Източник: БТА