/ БГНЕС
На фона на войната в Украйна, Владимир Путин покани на среща жени-летци и стюардеси от националния авиопревозвач "Аерофлот". Руският президент пи чай в компанията на около 20 жени в униформи, на които по-късно подари цветя.
 

Путин
БГНЕС

Путин: Ще считаме за участник във войната всеки, който наложи забрана за полети над Украйна

В същото време бе обявено, че "Аерофлот" преустановява всичките си международни полети, с изключение на тези до Беларус. Дузина държави, сред които САЩ, Великобритания и целият ЕС забраниха полетите на руски самолети, като част от санкциите заради войната в Украйна.

Путин
БГНЕС

"Обстановката по време на срещата на Путин с жените изглеждаше много по-различна от последните снимки на руския президент, на който той водеше разговорите си, седнал на дълга маса. А на метри от него бяха най-близките му висши военни", отбелязва BBC.
 

Путин
БГНЕС

Срещата на държавния глава на Русия бе предавана на живо по държавната телевизия. Пред стюардесите Путин говори основно за действията на руската армия в Украйна. Той също така отхвърли слуховете, че планира въвеждането на извънредно положение и военна обстановка в страната.

Червеният кръст: Обстановката в Мариопул и други градове в Украйна е сърцераздирателна
 

Путин
БГНЕС

Руският президент предупреди, че затварянето на въздушното пространство над Украйна ще се смята за враждебен акт, който директно ще въвлече във войната всяка държава, предприела такава стъпка.