Владимир Путин
Владимир Путин / БГНЕС
Руският президент Владимир Путин участва днес в церемония по присъждането на почетното звание "Майка-героиня" на многодетни руски жени, предаде ТАСС.

Държавният глава поздрави за 8 март участниците в церемонията в Кремъл и всички жени. "В нашата страна за вероятно няма отрасли и сфери на дейност, в които жените да не са постигнали сериозни, значителни резултати", каза той.

По думите му със своите таланти, знания, компетентност, отговорност и целеустременост, жените дават огромен принос в развитието на държавата, в реализацията на общонационални задачи и създаването на достойно бъдеще за новите поколения.

"Заедно с това признаването на заслугите на жените в професионалното поприще у нас хармонично се съчетава с дълбоко разбиране на непреходната значимост на майчинството и традиционните ценности в нашата страна", подчерта Путин.

"Много благодаря на вас, на всички жени в огромната ни страна, които са се посветили на прекрасната мисия на майчинството", каза още руският президент. 

Той напомни, че миналата година е било възстановено почетното звание "Майка-героиня" и сега това е една от най-високите държавни награди в Русия. "Тя символизира искреното отношение към нелекия, но благороден и благодарен майчински труд, който изисква абсолютно себеотдаване", изтъкна Путин.

Руският държавен глава допълни, че днес с удоволствие връчва ордени на Олга Стрелникова – майка на 11 деца от Липецка област, и на Албина Хайдаршина от Башкортостан, която има 13 деца.        
 
Николай Велев/БТА