/ БГНЕС
Улиците в центъра на Рим и няколко метростанции се оказаха под вода вчера в резултат на проливния дъжд, съпроводен от градушка в някои райони, съобщи италианската агенция АНСА, цитирана от ТАСС.

За броени минути улиците се превърнаха в реки. АНСА публикува снимки, показващи хора, покачили се на покривите на автомобили, за да се спасят от неочаквания потоп. Под водата се оказаха няколко станции на столичното метро и то беше затворено. В историческата базилика "Свети Себастиан" водата достигна метър и половина.
 

БГНЕС


Почти целия октомври на Апенинския полуостров времето беше необичайно топло, през деня в централните райони температурите достигаха 30 градуса по Целзий, което е значително по-високо от средните норми за сезона.

Първите бури връхлетяха преди няколко дни в южните райони на страната - на островите Сардиния и Сицилия, където лошото време продължава. Вчера бурен вятър бушува над Милано, а силни дъждове валяха в региона Емилия-Романа.
 

БГНЕС


Метеорологичните служби предупредиха за лошо време през следващите дни в няколко южни области. Синоптиците обещават значително понижение на температурите - с 10-15 градуса.
БТА