„Левите медии много раздуха неговите симптоми. Искаше им се той да бъде тежко болен и да се приключи с изборите”. Това каза проф. Йонко Мермерски за „Здравей, България”.

„При лечението на COVID-19 на Доналд Тръмп беше осигурена най-добрата възможна медицинска помощ и асистенция. Приемането му в болница беше превантивна мярка”, коментира той.

Мермерски коментира и свалянето на маската на Тръмп, когато се завърна в Белия дом. "Тази маска започва да става символ на борбата между демократите и републиканците. Републиканците да привърженици на това по-бързо да се отвори икономиката и животът да се върне в нормални рамки, а демократите искат да затворят икономиката изцяло. По този начин не се търси компромисен вариант между мерки и отваряне на икономиката и училищата, а се отива на двата полюса и се губи науката, която стои зад тези мерки", обясни той.

Доналд Тръмп е символ за борба с всякакви видове препядствия, каза още Мермерски.

Мермерски коментира и актуалните прогнози за предстоящия президентски вот. „В момента има около 40%, които са твърдо привърженици на Тръмп, толкова подкрепят и Байдън. Около 5% няма да гласуват, а 15% са нерешилите дали ще гласуват. Нека не забравяме, че има и мълчаливо мнозинство, което доведе до предишната победа на Тръмп”, посочи той.

Според Мермерски заразяването на Тръмп с коронавирус е било удобен кос за демократите, "но те започнаха да спекулират и да се радват, че Тръмп е болен. От бившия офис на Обама дори му пожелаха смърт".
NOVA