Принц Хари ще служи в Ирак
Принц Хари ще служи в Ирак / netinfo
Принц Хари, трети по ред за наследяване на трона на Англия, ще служи с полка си в края на февруари в Ирак, където вероятно ще участва в разузнавателни мисии близо до иранската граница, съобщава днес вестник "Дейли мирър".

Говорител на министерството на отбраната нарече "чиста спекулация" информацията, предвид факта, че не е взето окончателно решение кога ще бъде сменена 19-а бригада,

разположена сега в Ирак. Според него следващата смяна нямало да стане преди май. Но високопоставен военен източник казал на вестника, че решението е било взето за изпращането на Хари като младши лейтенант в Кралския кавалерийски полк (The Blues and Royals Household Cavalry).

Министърът на отбраната Дес Браун щял да съобщи новината на 26 февруари. Принцът настоявал да изпълни задълженията си като всеки друг офицер. Той ще последва примера на чичо си, синя на кралица Елизабет, принц Андрю, който служеше като пилот на хеликоптер през войната за Фолклендските острови с Аржентина през 1982 г., припомня Франс прес.