Принц Фелипе посети ранени при авиокатастрофата в Мадрид и княз Кардам
Принц Фелипе посети ранени при авиокатастрофата в Мадрид и княз Кардам / снимка: БГНЕС

Испанският престолонаследник принц Фелипе и съпругата му принцеса Летисия са посетили част от ранените при самолетната катастрофа в Мадрид, които се намират в болница "12-ти октомври". В същата болница лежи в кома и синът на Симеон Сакскобургготски - княз Кардам, който също е бил посетен от испанската кралска фамилия.

Продължават догадките около тежката самолетна катастрофа, която взе 153 жертви в сряда. От испанската гражданска авиация твърдят, че не е възможно само заради едно прегряване на мотора да се стигне до такава трагедия. Според тях има две, три или повече неизправности, които са довели до трагедията.

Испанският престолонаследник принц Фелипе и съпругата му Летисия посетиха болницата „12-ти октомври”, където се намират част от ранените при катастрофата и, според испански сайт, са използвали повода да посетят сина на Симеон Сакскобургготски – княз Кардам, който е в кома и e настанен в същата болница.

До този момент тялото на българката Антоанета Кожухарова не е идентифицирано. Съпругът й Марио чака идентификацията на тялото и тогава ще бъдат извършени формалностите около погребението.

Марио Кожухаров изтъкна, че ръководството на „Реал” (Мадрид) не се отделя от семейството му и изрази своята благодарност за това. 24 часа в денонощието около семейството има човек от ръководството на кралския клуб.