/ ThinkStock/Getty Images
Посолството на САЩ в Саудитска Арабия призова граждани да бъдат изключително внимателни и предпазливи с оглед на възможни терористични нападения в кралството. Това се посочва в изявление на американското посолство в Рияд, публикувани на електронната му страница.

Руски хакери стоят зад кризата с Катар, смятат от ФБР

Посолството на САЩ, както е отбелязано в съобщението "предупреждава сънародниците си относно възможността от терористични нападения в близко бъдеще от страна на "Ислямска държава" и мрежата Ал Кайда в Арабския полуостров и цялата Саудитска Арабия".

Американските граждани са призовани да останат в рамките на областите, където живеят чужденци, и да не пътуват, ако не е необходимо.

Москва няма да последва арабските страни, скъсали с Доха

На 5 юни Бахрейн, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Египет, Йемен, временното правителство на Либия, Република Малдиви и Мавриций обяви скъсване на дипломатическите отношения с Катар, позовавайки се на подкрепата на емирството за тероризма и екстремизма, както и за неговата враждебна политика и намеса във вътрешните работи на арабските страни.

По-късно към тях се присъединиха Мавритания и Коморските острови и Йордания. Няколко държави заявиха, че ще предприемат редица други мерки, включително прекратяване на морския и въздушен трафик, експулсиране на дипломати и граждани на Катар. В Доха нарекоха тези обвинения "неоснователни".
БГНЕС