Посланикът ни в Лондон критикува Найджъл Фараж
Посланикът ни в Лондон критикува Найджъл Фараж / снимка: БГНЕС, архив
Посланикът ни в Лондон критикува Найджъл Фараж
63527
Посланикът ни в Лондон критикува Найджъл Фараж
  • Посланикът ни в Лондон критикува Найджъл Фараж

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж стана обект на критиките на българския посланик в Лондон Константин Димитров, който го призова да престане да използва „немощни” аргументи срещу снемането на ограниченията върху имиграцията във Великобритания, пише днес „Дейли телеграф”.

В интервю за телевизионния канал „Скай нюз” Димитров казва, че „някои политически централи и медии” използват България като „изкупителна жертва”. По думите му тези критици не съумяват „да разграничат достъпа до трудовия пазар от злоупотребите със социалните придобивки”, а освен това българите не са в списъка на 20-те националности, чиито представители се възползват от системата във Великобритания, посочва вестникът.

На въпрос на „Скай нюз” дали думите му се отнасят за Британската партия на независимостта и нейния лидер Фараж посланикът отговорил: „Обикновено той е много немощен при представянето на солидни аргументи и при умереното им излагане,  а предпочита да се отдава на пропаганда, която значително се отдалечава от същността на дебата”.

Във вторник идната седмица Константин Димитров ще участва в заседание на комисията по вътрешни работи на Камарата на общините, на което ще се обсъжда снемането на ограниченията за българи и румънци, съобщи Би Би Си. Освен Димитров депутатите ще изслушат посланика на Румъния в Лондон Йон Джинга и Марк Харпър, държавен министър по въпросите на имиграцията.