/ БГНЕС
Правителството на Шри Ланка въведе вечерен полицейски час, който ще действа от 18:00 ч. местно време в неделя до 6:00 ч. местно време в понеделник, съобщава АФП. Мярката се предприема заради серията бомбени атаки в островната държава, взели най-малко 160 жертви. Сред жертвите има и 35 чужденци - американски, британски, холандски и португалски граждани. Според РИА Новости ранените са близо 360 души. Си Ен Ен съобщава за 560 пострадали.
 
Стотици жертви при шест експлозии в Шри Ланка (СНИМКИ/ВИДЕО)

Властите в страната са спрели достъпа до социалните мрежи, съобщава Ройтерс. Вероятна причина за решението е да се спре масовата паника и разпространението на фалшиви новини за атаките. Все още никой не е поел отговорност за атаките.

БГНЕС

Общо осем взрива разтърсиха островната държава. Най-новата експлозия стана в северното предградие на столицата Коломбо - Оругодавата. Осмият взрив от серията атаки е бил извършен от камикадзе, съобщава АФП. Има три жертви - полицейски служители. Източник от силите на реда, пожелал анонимност, заяви, че атентаторът-самоубиец се е взривил, когато полицаите са влезли в къща в северно предградие на столицата Коломбо, за да извършат обиск. При ударната вълна се е срутил изцяло втория етаж на сградата и отломките са затрупали полицаите.

По обяд в неделя бомбена експлозия разтърси и малък хотел в южния столичен квартала Дехивала. Полицията съобщава за най-малко две жертви - полицаи.
 
Няма данни за пострадали българи при атаките в Шри Ланка

В столицата Коломбо в ранните часове на неделния ден бяха взривени три луксозни хотела - „Шангри Ла“, „Синамън гранд“ и „Кингсбъри“. Експлозии прогърмяха и в три католически църкви - "Свети Антоний" в столичното предградие Кочикаде, "Свети Себастиан" в Негомбо - северно от столицата и "Цион" в Батикалоа в източната част на острова. Властите предупредиха, че броят на загиналите и пострадалите вероятно се разминава, тъй като в църквите е имало огромно множество хора, отбелязващи Великден. Болниците са препълнени, а в районите на взривовете цари хаос. Достъпът до мястото на взривовете е блокиран. Има десетки екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

БГНЕС

Нови експлозии в Шри Ланка, расте броят на жертвите на атаките

Експлозиите са били координирани и са избухнали по едно и също време на няколко места на островната държава. Все още никой не е поел отговорност за атаките, които властите вече определиха като тероризъм. Изяснява се какво точно е предизвикало взривовете - нарочно поставени бомби или са били атентатори самоубийци.
БГНЕС