/ iStock/Getty Images

Две момичета бяха нападнати от неизвестен мъж по пътя към училищния автобус в предградие на Илеркирхберг в югозападната провинция Баден-Вюртемберг. Едното е починало вследствие на нараняванията си, предаде местният телевизионен канал „Зюдвеструндфунк“, като се позова на съобщение от полицията.

Раниха две деца при нападение близо до училище в Германия

Свидетел е съобщил на телевизионния канал, че сутринта в града южно от Улм е чул шум близо до светофар. След като е отишъл на място, е видял едното момиче да лежи на земята с голяма прободна рана в корема, а другото с множество наранявания под гърдите. Едно от момичетата разказало как непознат мъж се е появил от една сграда и без причина е намушкал двете съученички, а по-късно избягал обратно там. Полицията не е потвърдила тази информация.

Останалите живущи в сградата, където според непотвърдена информация са настанени бежанци, са изведени на безопасно място от полицията.

След нападението жителите на Илеркирхберг са ужасени от престъплението, казва кметът на града Маркус Хойслер. Засегнатите семейства ще изчакат, за да видят какво ще покаже полицейското разследване.

Полицията е задържала предполагаемия извършител в сградата, а още двама души са задържани в полицейския участък, като не е ясно каква е връзката им със случая.

Разследващите са били на мястото на инцидента със специална оперативна група и са използвали дронове, за да проучат по-добре терена. Операцията с помощта на специалната оперативна група е приключила и няма опасност за населението.

Говорителят на полицията не добави повече информация. „Първо трябва да установим точно причините“, казва той.

БТА