Пирани и тигри също ще пазят затворници в Индонезия
Пирани и тигри също ще пазят затворници в Индонезия / ThinkStock/Getty Images

Ръководителят на Агенцията за борба с наркотичните вещества в Индонезия, който стана за посмешище, след като предложи да бъде построен затвор за наркотрафиканти на остров, охраняван от крокодили, заяви, че възнамерява пирани и тигри да бъдат добавени като охранители, предаде Франс прес.

Обяснявайки по-рано тази седмица хрумването си, свързано с използване на крокодили, Буди Васесо отбеляза, че за разлика от хората тези влечуги не могат да бъдат подкупени от трафиканти, които искат да избягат от затвора. Той увери, че ще посети редица райони в архипелага, за да намери най-свирепите крокодили, които да изпълнят роли на охранители.

Изявлението му стана причина за много подигравки в социалните мрежи.

Васесо обаче изобщо не се е впечатлил от многобройните реакции и стигна дори по-далеч, уточнявайки, че освен крокодили, ще е добре пирани и тигри също да са в ролята на охранители.

"Възможно е да използваме пирани, а като се има предвид, че служителите в затвора няма да са много, ще може да се прибегне и до услугите на тигри", каза той.

Проектът за затвор, охраняван от влечуги, а вероятно и от пирани и тигри, все още е в началната си фаза. Не бе обявена и евентуалната дата, когато той ще започне да функционира. Наказанията за трафик на дрога в Индонезия са сред най-суровите в света и предвиждат смъртна присъда.

Източник: БТА