Пилотът на самолета, разбил се на авиошоу в Южна Англия, е жив
Пилотът на самолета, разбил се на авиошоу в Южна Англия, е жив / снимка: БГНЕС

Пилотът на самолета, разбил се вчера по време на авиошоуто Шоръм във Великобритания, е жив, но състоянието му е критично. Това съобщи полицията в графство Западен Съсекс, цитирана от ТАСС.

Пилотът на изтребителя-бомбардировач Хокър хънтър е в критично състояние в болница след катастрофа на главен път А-27 в град Шоръм бай Сий, в резултат на която загинаха седем души, се посочва в изявлението на органите на реда. Полицията не изключва и броят на жертвите да нарасне.

Седем души загинаха при катастрофа на изтребител на авиошоу в Англия

Изтребителят, който изпълнява фигура от висшия пилотаж, не успя да завърши един от елементите й и се вряза в автомобили, движещи се по главен път А-27.

Британските медии отбелязват, че пилотът не е направил опит да катапултира и в момента на катастрофата е бил в самолетната кабина.

По-рано бе съобщено, че в резултат на падането на самолета седем души са загинали, а 15 са ранени, като единият от пострадалите е в критично състояние. Няма потвърждение дали именно той е пилотът.

Изтребителите "Хокър хънтър" са на въоръжение в британските военновъздушни сили от началото на 50-те години до началото на 90-те. В някои страни обаче експлоатацията им продължава до съвсем неотдавна. Последният самолет от тази серия е снет от въоръжение през 2014 г. в ливанските военновъздушни сили, допълва ТАСС.

Източник: БТА