/ ThinkStock/Getty Images
Младият кандидат от Демократическата партия Пийт Бутиджидж реши да се оттегли от надпреварата за Белия дом, предаде Франс прес.

Бутиджидж направи изявление в своя град Саут Бенд в щата Индиана.

"Нашата цел винаги е била да помогнем за обединяването на американците, за да бъде победен Доналд Тръмп", каза той, застанал до съпруга си, пред свои привърженици.

Първични избори при демократите: Сандърс е във водеща позиция, Байдън е под натиск

"Трябва следователно да признаем, че на този етап от надпреварата най-добрият начин да останем верни на тези цели е да се оттеглим и да помогнем за обединението на нашата партия и на нашата страна", добави Бутиджидж.

Това изявление бе направено след тежкото поражение в Южна Каролина, което показа, че му е трудно да мобилизира чернокожите избиратели.

Той се отказва от надпреварата два дни преди супервторника, на който 14 щата ще изберат свой кандидат.

38-годишният бивш кмет на Саут Бенд поднесе изненада, като спечели партийните събрания в Айова, изпреварвайки сенатора Бърни Сандърс.

Тръмп с нападки към претендентите за президент на демократите

Той бе първият кандидат открит хомосексуалист, който имаше шанса да получи номинацията на голяма партия за президентските избори. В дебатите се позиционира като умерен кандидат и разкритикува прекомерното залитане на партията наляво.
БТА