Осъдиха мъже, продавали за секс осиновеното си момче
Осъдиха мъже, продавали за секс осиновеното си момче / sxc.hu

Австралиец беше осъден на 30 години затвор, след като властите в САЩ постановиха, че той и партньорът му са допуснали най-малко осем други мъже да правят секс за пари с осиновеното от тях момче, предаде Асошиейтед прес. 36-годишният мъж се призна през февруари за виновен в заговор за сексуална експлоатация на дете и в заговор за притежание на детска порнография.

Неговият партньор - 42-годишен американец, живял в Австралия, - получи през юни максималната присъда от 40 години лишаване от свобода, припомня БТА. Той се призна за виновен в заговор за сексуална експлоатация на дете.

Двамата мъже завързали интимна дружба в края на 90-те години на миналия век и започнали да правят опити да осиновят невръстно момче. Те живели с детето в Калифорния, където използвали подправени документи, за да извършат законно осиновяване.

Мъжете платили 8000 долара, за да осиновят момчето от жена, която била изоставена от съпруга си. Детето било на възраст между 2 и 6 години, когато поне осем мъже правили секс с него. Те били арестувани миналата година в Лос Анджелис.