/ Guliver/Getty Images
Оставката на президентския съветник по националната сигурност Майкъл Флин, подадена след разкрития за негови нередни контакти с Русия, е "вътрешна работа на американците". Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и Франс прес.

"Не бихме желали да коментираме това по никакъв начин. Това са вътрешни работи на американците, на администрацията на президента Тръмп, това не е наша работа", каза пред журналисти прессекретарят на руския президент.

Съветникът по националната сигурност на Тръмп подаде оставка

Флин подаде оставка след разкрития, че е обсъждал санкциите на САЩ срещу Русия с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, преди Тръмп да е встъпил в длъжност, и е заблудил вицепрезидента Майк Пенс за съдържанието на разговора.

Тръмп назначи заместник на Майкъл Флин

Колкото до темата за дискусии със САЩ по санкциите, по думите на Песков Кремъл "неведнъж я е коментирал и повече няма какво да добавим". Песков отказа да отговори наистина ли руски представители не са говорили с екипа на Тръмп за евентуално сваляне на санкциите, преди новият американски президент да встъпи в длъжност, посочва ТАСС.
БТА