/ Guliver/Getty Images
Русия и Съединените щати са естествени партньори в борбата с тероризма, заявява в интервю за "Известия" руският зам.-министър на външните работи Олег Сиромолотов.

"Да развиваме и укрепваме това партньорство е в интерес и на двете ни страни. Разчитаме през управлението на новата администрация да стигнем до по-плодотворен диалог с Вашингтон по това направление", казва той.

Ето какво си казаха Путин и Тръмп в разговор по телефона

"Надяваме се, че с идването на Доналд Тръмп на власт в САЩ подходите на Запада към антитерора да се променят и там най-сетне да осъзнаят, че борбата с тероризма трябва да се води без "двойни стандарти" и "скрит дневен ред", а междудържавното сътрудничество трябва да се гради с участието на законното правителство на страната, на чиято територия се провежда антитерористичната операция", отбелязва руският дипломат.

Какви критики е отправил Тръмп при телефонния разговор с Путин?

Той признава, че "ще са необходими доста усилия, за да осигурим насрещно движение".

По думите на руския зам.-министър светът днес има нужда от широка коалиция за борба с международния тероризъм, която да се ръководи в дейността си от устава на ООН, нормите на международното право и решенията на Съвета за сигурност на ООН.
БТА