Обвиниха Мелания Тръмп, че е преписала речта на Мишел Обама (ВИДЕО)
Обвиниха Мелания Тръмп, че е преписала речта на Мишел Обама (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Съпругата на Доналд Тръмп, Мелания, изглежда много се е вдъхновила от реч на първата дама Мишел Обама от 2008 г. , когато е подготвяла изказването си пред започналия вчера конгрес на Републиканската партия в Кливланд, предадоха ДПА и Франс прес.

Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)

Изказването й предизвика порой от критики, а от предизборния щаб на Тръмп днес я защитиха.

Американските медии подеха новината, след като стана ясно, че в обръщението си към форума Мелания Тръмп е използвала възлови изречения от речта на Мишел на конгреса на Демократическата партия през 2008 г., когато съпругът й Барак Обама беше официално определен за кандидат за президентския пост.

В словото си Мелания каза: "Още от малка родителите ми внушиха ценностите, според които човек трябва да работи усърдно за това, което иска в живота, че работата е дълг, че човек трябва да изпълнява обещанията си, че трябва да се отнасяме с уважение към хората".

Политическият блог "Токинг пойнтс мемо" отбеляза, че тези думи доста напомнят на част от речта на Мишел отпреди осем години: "И Барак, и аз сме възпитани в множество общи ценности: че трябва да работиш усърдно за това, което искаш в живота, че работата е дълг, че трябва да изпълняваш обещанията си, че човек трябва да се отнася с почитание и уважения към хората, дори да не ги познава, дори и да не е съгласен с тях".

СНИМКИ: Мелания е готова да стане част от клуба на първите дами

Мелания каза още, че съпругът й е невероятен лидер, готов да ръководи страната и решен да бъде президент на всички американци.

След критиките от кампанията на Тръмп веднага защитиха Мелания. Подготвяйки прекрасното й обръщение, екипът от автори на речи на Мелания взе предвид вдъхновяващи моменти от собствения й живот и на места включи откъси, отразяващи нейния начин на мислене. Преживяванията й като имигрантка и любовта на Мелания към Америка озаряват цялото й слово, което пожъна такъв успех, се казва в изявление на медийния съветник Джейсън Милър, поместено на сайта на кампанията.

Тръмп срещу Круз; Скандалът със съпругите

Досега 46-годишната бивша манекенка от словенски произход присъстваше съвсем дискретно в предизборната кампанията на съпруга си. Целта на речта й в Кливланд бе да се представи известния с провокативните си и обидни изявления Доналд Тръмп в друга светлина - като баща, съпруг и човек. Мелания го описа като патриот, който дълбоко обича страната си. "Той е строг, когато трябва, но е и мил, справедлив и внимателен", каза тя.

Мелания изтъкна, че всички съперници на съпруга й в първичните избори заслужават уважение и благодарност и каза, че ако не бъде удостоена с честа да стане първа дама, ще се интересува "от онези, които имат най-голяма нужда" и че особено много би искала да помага на жените и децата.

Тръмп лично представи Мелания пред делегатите, нарушавайки традицията това да става, след като официално бъде избран за кандидат.

Обвиниха Мелания Тръмп че е преписала речта на Мишел Обама (ВИДЕО)
netinfo
Посрещнат с овации, Тръмп излезе на сцената и обеща голяма победа, след което представи съпругата си и й даде думата, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Ще спечелим, ще извоюваме голяма победа", каза на делегатите претендентът за Белия дом.

"Доналд ще представлява всички хора, не само част от хората", увери Мелания Тръмп и описа съпруга си като решителен човек, който ще служи на Съединените щати. Успехът му в бизнеса се дължи на способността му да работи с всякакви хора, продължи тя и напомни миналото си на имигрантка в САЩ.

Ако Доналд Тръмп стане президент, Мелания ще е доста нетрадиционна първа дама: първата, за която английският език няма да е роден, единствената досега трета съпруга и първата президентска съпруга - бивша манекенка, отбеляза АФП.

Източник: БТА