/ Guliver/Getty Images
Въоръжена банда ограби магазин на луксозната марка бижута и часовници Piaget в Париж, като посред бял ден отмъкна стоки на стойност 10-15 млн. евро, съобщиха полицията и прокуратурата, предаде АФП.

По първоначални данни трима души са участвали в грабежа, като поне един от тях е носил оръжие.

Бандата е избягала от мястото на инцидента с плячката си, която се оценява на между 10 и 15 млн. евро Никой не е пострадал, съобщи полицейски източник.
Магазинът се намира на улица в сърцето на френската столица, разположена в близост до изветсния площад "Вандом", където се намират няколко магазина на бижутерийни марки от висок клас.

Последният обир в квартала се случи през април, когато трима души на мотоциклети ограбиха "Булгари", като отмъкнаха бижута на стойност няколко милиона евро.

Основаната в Швейцария компания Piaget произвежда луксозни часовници, чиито цени достигат до няколко десетки хиляди евро, както и бижута от висок клас.

Тя е дъщерно дружество на групата Richemont, която притежава и няколко други компании за луксозни стоки, включително Cartier, Baume and Mercier, Chloe и Van Cleef and Arpels.
БГНЕС